miercuri, 23 septembrie 2009

Despre nimic. Relativ nimic...

Timpul este relativ. Relativ scurt, as adauga. Si este relativ pentru ca poate fi foarte scurt atunci cand faci ceva care iti face placere sau scurt atunci cand iti amintesti de operatia pe care ai suferit-o acum 2 ani, dar ai senzatia ca parca ieri s-a intamplat. Pentru ca timpul se calculeaza in functie de distanta, de oricare fel ar fi ea, pot spune ca si distanta este relativa, dar, relativ lunga, dupa parerea mea pentru ca oriunde vrei sa ajungi, ai de parcurs o distanta care, oricat de scurta ar fi, este, de fapt, relativ lunga pentru ca timpul este relativ scurt din moment ce ai o anumita ora la care trebuie sa ajungi. Plimbarile sunt relative pentru ca sunt de mai multe tipuri: pe jos, cu masina, cu trenul, cu bicicleta, in interes personal sau profesional. Pot sa ma plimb pentru ca vreau sa iau o gura de aer curat - interes personal, sau pot sa ma plimb pe strazi pentru ca vreau sa imi intaresc muschii gambelor eu fiind cine stie ce sportiv de performanta / curier - interes profesional. Prin urmare, scopul plimbarilor este relativ, deci scopul este relativ. In functie de scop, distanta si timp iti construiesti starea de spirit care poate fi relativ buna sau nu. Dar oricum ar fi ea, tot relativa este.
Asa ca: tu ce faci? Relativ bine, nu?

luni, 21 septembrie 2009

In baie

Ea se pregateste de dus. Isi ia hainele de schimb si intra in baie. Se dezbraca, isi pune hainele in cosul de rufe in functie de textura si culoare si se uita in oglinda. De unde or fi aparut ridurile astea? Si cu sprancenele ce s-a intamplat? Abia m-am pensat! Pana se incalzeste apa se aplica partea de cosmetica cu demacherea, pensarea partiala, ridicarea sanilor cu mainile si incordarea feselor. Inainte de a intra in cada, se utilizeaza cantarul din baie care, clar, s-a defectat peste noapte. Incepe dusul. 10 minute de apa fierbinte pentru incalzire si inmuiere a pielii. Pentru fata se foloseste mai intai buretele din alge de mare impreuna cu lotiunea de curatare si hidratare cu aloe vera; apoi se aplica masca cu particule de aur pentru regenerarea celulelor. Inca 10 minute de apa fierbite pentru corp si apoi loufa cu gelul de dus exfoliant cu extract de castravete de mare si Q10 plus. Se clateste cu apa timp de 10 minute si se aplica crema de dus mineralizanta cu extract de mure si gem de caise cu samburi. Abia acum se ia samponul cu gin seng si se maseaza parul timp de 3 minute. Se clateste abundent si se repeta actiunea, numai ca acum cu sampon cu extract de miez de nuca braziliana. Se clateste cu apa minerala pastrata special in dulapiorul ticsit de la baie si se aplica masca regeneratoare cu miere si albine. Dupa 20 de minute, se clateste cu apa rece si se incheie procesul de spalare. Apa de pe corp si par se tamponeaza usor cu prosopul egiptean si, cand pielea este uscata se aplica, de jos in sus si in sens circular, crema hidratanta pentru picioare, crema anticelulitica cu extract de cafea, crema de marire si sustinere a sanilor si crema de hidratare a fetei impreuna cu crema impotriva cearcanelor si cea de micsorare a ridurilor de expresie. Proces tehnologic incheiat: circa 1 ora.
El se pregateste de dus. In dormitor, stand in pat, se dezbraca de haine si le arunca langa sifonier, aranjandu-le sub forma de stiva. Sosetele sunt pastrate in picioare pana in baie, cand sunt scoase cu degetele mari ale picioarelor si aruncate langa cosul de rufe. Se spala cu acelasi sapun pe fata si pe corp, foloseste un sampon antimatreata si se clateste. La finalul celor 5 minute de dus, baia este acoperita de un strat de apa cu clabuc si sosetele plutesc nestingherite. Prosopul nu este folosit la sters ci, pentru scurt timp, la acoperitul partilor intime care vor fi expuse cu mandrie intr-un ritm alert imediat ce-o va intalni pe ea.
Toata lumea este multumita.